Over

Over mij...

 

Alles begon in 2004 met een boxerteefje zonder stamboom. Zij kreeg de naam Verna, meteen was ik verkocht aan het boxerras. Met haar nam ik deel aan gehoorzaamheidswedstrijden in België. In 2010, toen Verna een dagje ouder werd, kwam er een boxerpup bij uit Duitsland van de kennel Vom Schloss Münchhausen. Met Dante startte ik ook in het gehoorzaamheidsprogramma; hij speelde een aantal goeie wedstrijden, maar ik zag in dat dit niet genoeg was voor hem, dus maakten we de overstap naar IPO.

 

In 2012 moest ik afscheid nemen van Verna. Er volgde een heel moeilijke periode waar ik door moest; gelukkig had ik Dante om mijn zinnen enigzins te verzetten.

Omdat Dante een maatje miste, is er in het najaar 2012 een teefje bijgekomen uit Réunion (F), Hindryia de Yu Box, Hindy voor de vrienden. Zij is bij mij gekomen onder fokkersvoorwaarden.

 

Omdat de eigenaar van Hindy mij meenam op shows en ik Hindy daar zelf ook voorstel, is dit aspect van de hondensport ook uitgegroeid tot één van mijn passies.

 

Mijn visie? Het verbeteren van het boxerras, zonder de authentieke waarden van de boxer te vergeten.

Op de eerste plaats komt natuurlijk de gezondheid; ik vind het zeer belangrijk dat u lang kan genieten van uw boxer, zo worden niet enkel de heupen getest (verplicht in België) maar ook het hart en de rug. Verder kijk ik ook naar de algemene conditie van de boxer.

Ik hecht ook belang aan het exterieur van de boxer. De honden worden uitgebreid gekeurd op show in binnen- en buitenland, en er zal steeds gezocht worden naar een passende dekreu zodat zowel reu en teef elkaar aanvullen.

Last but not least: het karakter. Dit is in de eerste plaats hetgene waar ik verliefd op ben geworden bij de boxer. De eeuwige clown die zijn baasje trouw is. Een hond die een deel is van het gezin, en over zijn eigenaars waakt.

Bent u in het bezit van een flinke portie geduld en bent u op zoek naar een mooie boxer die ook nog iets kan beteken in de sport, mits een goede opvoeding? Kijk dan gerust even verder op mijn website en aarzel niet om mij te contacteren als u meer info wenst.

 

Thomas Benaerens

HI(ndyria)DAN(te)(ver)NA’s Box

 

Hidanna's Box

Hidanna's Box 2014 © All Rights Reserved